Objavte chuť pravého Španielska s naším receptom na hovädzí steak
V srdci každého milovníka mäsa drieme túžba po dokonale pripravenom steaku, ktorý si zapamätáte na celý život. Predstavujeme vám recept, ktorý oslávi pravú chuť prémiového španielskeho hovädzieho mäsa, doplnený o nádych Stredozemia vďaka farebnej opečenej paprike. Tento jednoduchý, no elegantný pokrm vás prenesie priamo do srdca Španielska, a to všetko z pohodlia vášho domova.
Prísady:
- 2 porcie prémiového španielskeho hovädzieho steaku (preferujeme ribeye alebo sirloin)
- 2 červené papriky
- 2 žlté papriky
- 2 zelené papriky
- Extra panenský olivový olej
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- Čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. tymián alebo rozmarín)
Postup:
-
Predpríprava Steaku: Nechajte steaky dosiahnuť izbovú teplotu. Tým zabezpečíte rovnomerné varenie. Pred grilovaním mäso jemne potrite olivovým olejom a ochuťte soľou a čiernym korením.
-
Opekanie Papriky: Papriky umyte, rozkrojte na polovicu a odstráňte semená. Rozložte ich na plech obložený papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom a posoľte. Opekajte v rúre pri teplote 200°C asi 25 minút alebo kým nebudú mäkké a mierne chrumkavé na okrajoch.
-
Príprava Steaku: Steaky grilujte na predhriatej panvici alebo grille, podľa preferencie stupňa prepečenia. Pre medium rare, grilujte každú stranu približne 3-4 minúty. Po ugrilovaní nechajte mäso odpočívať pod fóliou asi 5 minút. Týmto sa zabezpečí, že šťavy zostanú v mäse.
-
Servírovanie: Na tanier položte opečené papriky, na ne položte hovädzí steak a ozdobte čerstvými bylinkami. Pokvapkajte extra panenským olivovým olejom pre dokonalé dotvorenie chutí.
Prečo si vybrať prémiové španielske hovädzie mäso?
Prémiové španielske hovädzie mäso je známe svojou výraznou chuťou a jemnou textúrou. Vďaka tradičným metódam chovu, ktoré zahŕňajú voľný výbeh a kvalitnú stravu, ponúka tento produkt nezameniteľný gastronomický zážitok.